La o cafea cu Marcela Dobârtă! Se poate să fii mamă și femeie de afaceri în același timp

Nu este un secret faptul că lumea afacerilor este dominată de bărbați, dar îmi permit să spun că de cele mai multe ori, în această lume a fi femeie reprezintă un adevărat avantaj. Zilele trecute stăteam de vorbă cu prietena mea Marcela Dobârtă și am rămas foarte impresionată de câte poate face o femeie, pe lângă meseria de mamă.

Așa că, astăzi o să vă povestesc despre Ella fiindcă pentru mine ea este un exemplu de femeie independentă reușind să se împartă între viața de mămică și cea de femeie de afaceri. De cele mai multe ori, noi femeile preferăm să ne păstrăm statutul de „femeie de casă” și cam atât, poate pentru că ne este frică să luăm viața în piept și să facem ceva pentru noi. Mai ales după ce devenim mame, asta este și mai greu pentru că mereu dăm vina pe timp, niciodată nu avem timp pentru noi.

Ei bine, prietena mea Ella preferă să se afle în cealaltă parte și să știți că reușește! Îi place extrem de mult să gătească și să își surprindă familia cu preparate care mai de care mai sofisticate, iar pe lângă asta este și make-up artist! Toate aceste hobby-uri le perfecționează și muncește foarte mult ca orice papilă gustativă să fie mulțumită și bineînțeles fiecare domnișoară sau doamnă să arate perfect pentru evenimentul din viața ei.

„Cea mai frumoasă meserie e aceea de mamă! Îmi încarc bateriile cu toată energia fetiței mele și pentru că împlinirea vine de aici, dintr-un cămin fericit și complet, iar “afacerile“ pe care le inițiez extra merg fix așa cum am visat și bineînțeles sunt direct proporționale cu dorința mea de a evolua și de a fi extrem de bună în tot ceea ce fac!”, mi-a mărturisit Ella.

Eu am început să relaționez mai mult cu Ella când am fost să mă machieze pentru un eveniment la care urma să merg. Am povestit despre vrute și nevrute și am simțit că noi o să ne înțelegem foarte bine. Atunci mi-a povestit despre această parte de beauty!

„Chiar și înainte să devin mamă am fost o domnișoară cochetă, spun eu, și mereu am privit partea de Beauty ca ceva important în rutina unei femei! Mi-a plăcut să machiez și pot spune că acest hobby l-am dezvoltat printr-un curs de perfecționare la Timișoara, cu ajutorul căruia m-am calificat în această meserie! Machiajul îți oferă încredere în tine ca femeie. Soțul meu a apreciat dintotdeauna faptul ca atât ca și femeie, cât și ca mamă am încercat să fiu de neînlocuit și asta ne ține familia unită! Consider că o femeie trebuie să îndeplinească mai multe roluri de-a lungul vieții și chiar și într-o relație sau căsnicie. Și toate aceste roluri te fac unică!”

Îi place foarte mult să gătească și de cele mai multe ori duce gătitul la stadiul de artă.

„Îmi place foarte mult sa gătesc! Soțul meu, fetița noastră și gașca noastră de prieteni au un zâmbet aparte atunci când fac asta și îmi place sa le rămână în gând un anumit preparat al meu și de ce nu, toate? Ma motivează faptul că pe zi ce trece dorința mea de a înfrumuseța zilele celor dragi devine o prioritate și consider ca gătitul poate fi adus la stadiul de arta.”, mi-a povesti Ella la o cafea.

Mi-a plăcut și faptul că mereu reușește să se împartă între viața de acasă și cea de la muncă și mi-a spus și „secretul”.

„Munca mea se desfășoară acasă și e mult mai confortabil! Printre joculețe și tumbele fetiței noastre, printre cărțile de colorat și vizitele bunicilor se simte atât de frumos aroma unei tarte cu fructe sau a unui pește proaspăt gătit și asta mă determină să percep această muncă drept o plăcere.”

Și așa a apărut Ella`s kitchen!

„În primul val al pandemiei am început să îmi dezvolt acest proiect și am început să postez pe această pagină diferite preparate! Am avut foarte multe recenzii bune și nu neapărat la poze cât și de la persoanele care gustau și rămâneau surprinși. Prima data am privit Ela’s kitchen ca pe un hobby și ca pe o mulțumire sufletească privindu-mi oamenii dragi fericiți, dar apoi cercul s-a mărit și acum o masă importantă de oameni caută să mănânce sănătos și bine și apelează la serviciile mele! Sunt mândră că am reușit dintr-un vis să pun bazele unei adevărate „afaceri” care îmi aduce multe satisfacții.”

Cum ea are mai multă experiență în creșterea unui copil fiindcă Anastasia este deja domnișoară, am schimbat puțin registrul și am întrebat cum vede ea creșterea copilului în ziua de azi. Nu mai este mult și, la rândul meu mă voi confrunta cu această problemă. Mie tot timpul îmi plac explicațiile Ellei și mă simt bine în preajma ei.

„Fiecare părinte își crește și își educa copilul după cum își dorește să vadă adultul de mâine! Implicarea părinților e extrem de importantă, insuflarea credinței în sufletul copilului, dragostea și suportul sunt vitale și ca femeie nu pot să îmi permit să spun ce e bine și ce nu e bine pentru ca noi ca oameni suntem și gândim diferit, vedem viața de familie diferit! Dar cel mai important e să sădești în sufletul copilului iubire și să-i croiești un drum, pentru că pe urmele părinților calcă și copiii!”, mi-a mărturisit Ella.

„Relația mamă-fiică pe care o am cu Anastasia e cea mai frumoasă conexiune și nu simt absolut nici o povară! Simt că fiecare sămânță de sfaturi, de iubire, de atenție, se întipărește în sufletul ei și cândva voi privi cu atâta mândrie cum acest omuleț va deveni femeie, își va întemeia propria familie și voi plânge de fericire ca bazele acestei educații frumoase le-am sădit cu atâta dragoste în sufletul ei!”

Se zice că atunci când faci mai multe lucruri în același timp, nu îți iasă nici unul, dar ei îi iasă! Cum?Pune suflet! Le face pe toate cu grija și cu băgare de seama! Ea consideră că a fost crescută de o mama eroina și exemplul ei în viață a fost ea! Copilăria a învățat-o să muncească pentru ce urmează să aibă! Și fiind învățată cu acest mediu, acum totul i se pare o normalitate!

Deci fetelor, se poate! Ella vă dă un sfat.

„Într-adevăr timpul e un lux atunci când muncești, atunci când ai un omuleț căruia trebuie să-i oferi non stop atenția pe care o merită și atunci ca femeie tinzi să te pui pe locul 2! Am încercat să fiu o mamă bună și învăț asta în fiecare zi, dar nu uit să fiu femeie, nu uit să îmi pun pantofi cu toc și să îmbrac o rochie sexi astfel încât să sparg de fiecare dată monotonia care se formează în cuplu atunci când mama uită să mai fie femeie!”, spune Ella.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s